Općini Velika za razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini odobreno 275 tisuća kuna bespovratnih sredstava

Općini Velika za razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini odobreno 275 tisuća kuna bespovratnih sredstava

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijelilo je Općini Velika za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini potporu u iznosu od 275 tisuća kuna.

Općina Velika i Dječji vrtić Velika našli su se na popisu općina u RH koje su uspješno prošle postupak procjene i odabira prijave na javni poziv za dodjelu financijske potpore Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, namijenjenu održavanju i razvoju predškolske djelatnosti u 2020. godini, u najvišem mogućem iznosu od 275 tisuća kuna.

Sukladno uvjetima i kriterijima prihvatljivosti prijavitelja koji su zatražili financijska sredstva za održavanje predškolske djelatnosti, odnosno za plaće djelatnika na svom području, Povjerenstvo ministarstva za procjenu i odabir prijava predložilo je iznose za financijsku potporu temeljem propisanog mjerila javnog poziva među kojima se našla Općina Velika i Dječji vrtić, čiji je Općina i osnivač.

Predloženi financijski iznosi dodijeljeni po Pozivu, izrađeni su na godišnjoj razini od 500 kn mjesečno po upisanom djetetu za 11 mjeseci pedagoške godine, sukladno dostavljenom Godišnjem Planu i programu (od 1. rujna do 31. kolovoza 2020.).