Aplikacija Viko – rješenje za komunalne probleme u Općini Velika

Aplikacija Viko – rješenje za komunalne probleme u Općini Velika

Aplikacija Viko – rješenje za komunalne probleme u Općini Velika

Digitalizacija, podrška u održivom gospodarenju otpadom te održavanje općine urednom – sve to u Veliku donosi mobilna aplikacija Viko. Ova besplatna aplikacija će služiti za prijavu i evidenciju komunalnih problema poput nepropisno odloženog otpada ili oštećenja i kvarova na javnim površinama, a kroz suradnju s mještanima doprinijet će pravodobnijem rješavanju raznih upita i pritužbi.

Jednostavnim korištenjem do čišće općine

Viko, odnosno Virtualni komunalac, jasno dokazuje tendenciju stvaranja Općine Velika još pametnijom i čišćom. Naime, nakon nedavnog otvorenja reciklažnog dvorišta i uspostavljanja besplatnog WiFi signala na velikom dijelu općine, ova mobilna aplikacija zaokružuje cijelu priču dostupnosti komunalnih usluga na najjednostavniji mogući način, putem pametnih telefona i interneta. Aplikacija Viko pridonijet će transparentnosti i povezanosti nadležne službe i odgovornih mještana.

Korištenje aplikacije je zaista jednostavno. Nakon preuzimanja Virtualnog komunalca putem Google Playa ili App Storea, nije obavezna nikakva dodatna registracija, već samo odobrenje prepoznavanja lokacije kako bi se uz fotografiju  komunalnog problema i kratki opis moglo dijagnosticirati mjesto i vrsta prijave. Međutim, uz mogućnost prijave komunalnih problema, Viko donosi i razne novosti o događanjima i javnim natječajima Općine Velika, stoga djeluje i poput virtualne informativne ploče.

Isprobajte značajke aplikacije i prijavite probleme

Pozivamo sve mještane Općine Velika da preuzmu aplikaciju, te na taj način prepoznataju vrijednost ove aplikacije i prijavom komunalnih problema ukazuju na brojna pitanja koja će se rješavati u najkraćem roku. Kroz neprestanu interakciju, nastoji se povećati kvaliteta življenja u cijeloj općini, utječući pritom na sigurnost i čistoću u svoje okoline.

Aplikacija je izrađena u sklopu projekta Digitalizacija komunalne infrastrukture (izrada softverske platforme za uključivanje građana u rješavanje komunalnih problema i izrada klijent aplikacije za građane). Projekt je financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu javnog poziva za sufinanciranje projekata primjene koncepta ”Pametnih gradova”.

Aplikaciju Viko preuzmite na Google Playu (Android) ili App Storeu (Apple). Link za preuzimanje besplatne aplikacije nalazi se u privitku!

 

Vezani dokumenti (kliknite za preuzimanje)