Taekwon-do klub “Velika”

Taekwon-do klub “Velika”

Taekwon-do se u Velikoj počinje trenirati 2000. godine. Osnovan na inicijativu prijatelja borilačkih vještina iz Velike i članova Taekwon-do kluba “Gimnazija” iz Požege. Taekwon-do klub u Velikoj najprije djeluje kao podružnica Taekwon-do kluba “Gimnazija” iz Požege, a zatim i kao samostalni klub.
Ispočetka se treniralo dva puta tjedno u maloj dvorani DVD Velika te bar jednom tjedno u sportskoj dvorani Gimnazije u Požegi. Marljivo se treniralo pod vodstvom Zdenka Zlomislić – crni pojas 3. Dan, što je ubrzo dalo i prve rezultate – od dvadesetak aktivnih članova koji su trenirali u podružnici, njih čak petnaestak osvajali su brojne medalje na natjecanjima širom Hrvatske.
Klub djeluje kao podružnica sve do 2004. godine, kad se osniva Taekwon-do klub “Velika” kao potpuno samostalana cjelina. Iste godine, klub podnosi zahtjev za primanje u Hrvatski Taekwon-do Savez. Savez Klubu dodjeljuje svog mentora koji pozorno prati rad novonastalog kluba. Nakon godinu dana mentorstva i brojnih seminara, Taekwon-do klub “Velika” postaje punopravni član Hrvatskog Taekwon-do Saveza. Klub redovito sudjeluje na gotovo svim važnijim natjecanjima, s kojih redovito donosi brojne medalje i postiže zapažene rezultate.
Početkom 2010. godine, redovno krećemo s treninzima u dvorani OŠ „IGK“ u Velikoj koja je puno primjerenija Taekwon-do sportu. Također, za naprednije natjecatelje, unazad pet godina treniramo još dva puta tjedno u dvorani na stadionu. Kroz ovih dvadesetak godina, mnogo se djece odlučilo iskušati u ovomu sportu, a trudom i radom obučili smo i 12 polaznika za crni pojas 1. dan. Neki od njih i dalje su aktivni te pomažu u radu s djecom te su također voditelji na natjecanjima.
Od ožujka 2020.godine, zbog pandemije COVID-a, privremeno se zatvara dvorana OŠ „IGK“ te nam za treninge ostaje samo dvorana na prvom katu stadiona. Nadamo se da će se to uskoro promjeniti te da će se dvorana ponovno otvoriti za sportske udruge.