Trg bana Josipa Jelačića 34, 34 330 Velika

Počela rekonstrukcija Mjesnog doma u Poljanskoj

Autor: http://pozega.eu/pocela-rekonstrukcija-mjesnog-doma-poljanskoj/
Počela rekonstrukcija Mjesnog doma u Poljanskoj

POLJANSKA – Mjesni dom u ovom podpapučkom selu jedno je od rijetkih takvih zdanja u veličkoj općini koji je ostao zapušten i neuređen, a prilično ga je nagrizao zub vremena. Stoga je Općina Velika našla rješenje pa su ovih dana počeli radovi na temeljitoj obnovi toga zdanja.

Vlado Boban, načelnik općine Velika

-Biti će to Dom hrvatskih branitelja. Poljanska je kao mjesto u tom vremenu bila prva crta obrane Požeštine. Tu su i poginula dvojica branitelja s područja Općine Velika, a dvojica su bila ranjena. Dom će se koristiti za sve potrebe sela počevši od priredbi do obiteljskih svečanosti ovdašnjih pedesetak žitelja – kaže nam načelnik Općine Velika Vlado Boban i dodaje da će se na pročelje zgrade postaviti spomen ploča u čast poginulih branitelja.

Vrijednost radova iznosi 200 tisuća kuna uvećanih za porez na dodanu vrijednost od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja iz sredstava Europske unije osiguralo 80 posto, a ostatak ide iz općinskog proračuna.

Kroz ovu rekonstrukciju Mjesnog doma predviđeno je unutrašnje i vanjsko uređenje uključujući izmjenu stolarije i svih instalacija, a radove izvodi tvrtka „Moderna Ivić gradnja“. Očekuje se da će biti završeni do kraja ove godine.

Arhiva vijesti
Pogledaj cijelu arhivu »
Razglednice
Linkovi