Trg bana Josipa Jelačića 34, 34 330 Velika

Udruga Veličanka i Općina Velika kao partner potpisali ugovor o dodjeli financijskih sredstava za projekt "Nešto se dobro kuha"

Autor: Općina Velika
Udruga Veličanka i Općina Velika kao partner potpisali ugovor o dodjeli financijskih sredstava za projekt "Nešto se dobro kuha"

17.05.2017. godine u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020. Na svečanosti je sudjelovala i udruga Veličanka kojoj su odobrena  financijska sredstva za projekt „Nešto se dobro kuha“ u iznosu 665.761,37 kuna.

Projekt udruge Veličanka „Nešto se dobro kuha“, u suradnji s Lokalnom razvojnom agencijom – Poduzetničkim centrom Garešnica i Općinom Velika dizajniran je s ciljem poticanja razvoja i poslovanja Udruge koja se želi baviti društvenim poduzetništvom. Projekt obuhvaća nabavu potrebne opreme te osposobljavanje 21 člana Udruge – nezaposlene osobe, mlade osobe bez radnog iskustva, kojim će steći osobne i radne vještine za vođenje Udruge po principu društvenog poduzetništva te za vođenje kuhinje za najpotrebitije. Trajanje projekta je 12 mjeseci.

Sama Udruga osnovana je na principu društvenog poduzetništva. Provedbom ovog projekta, Udruga će upisati društveno poslovanje u svoje temeljne akte, te će svu stvorenu dobit/višak prihoda većim dijelom ulagati za dobrobit zajednice, kao što je i do sada bio slučaj i temelj poslovanja.

Nastavno na ovaj projekt, Udruga će u 2017. godini aplicirati nastavak projekta kroz 2. i 3. fazu, te bi kroz trogodišnje razdoblje cjelokupna projektna ideja bila u potpunosti realizirana, te bi Udruga djelovala kao društveno poduzeće.

Arhiva vijesti
Pogledaj cijelu arhivu »
Razglednice
Linkovi