Ustrojstvo rada

Djelatnost dječjeg vrtića „Velika“ je njega, odgoj, obrazovanje i zaštita djece predškolske dobi od navršene prve godine života do polaska u školu.
U okviru djelatnosti dječji vrtić „Velika“ organizira i provodi slijedeće programe:
cjelodnevni - devetosatni program njege, odgoja, obrazovanja i zaštite predškolske djece;
program predškole.
Redoviti program vrtića dopunjuje se programima po izboru djece i roditelja: izleti, kazališne predstave, posjete …
Kapacitet Vrtića je 55 djece raspoređenih u jednu jasličku i dvije vrtićke skupine:
JASLIČKA SKUPINA — 12-ero djece u dobi od 1-3 godine
VRTIĆKA SKUPINA — 22-ero djece u dobi od 3-7 godina
VRTIĆKA SKUPINA — "Vilenjaci" 21 dijete u dobi od 3-7 godina
Rad predškole organiziran je u dvije skupine i to u Biškupcima i Velikoj.
Ustanova obavlja svoju djelatnost na dvije lokacije, odnosno u objektu vrtića na adresi Vladimira Nazora 1/g, 34330 Velika i u objektu OŠ Ivana Gorana Kovačića, Područni odjel Biškupci. Osnivač dječjeg vrtića „Velika“ je Općina Velika.
Pedagoška godina započinje 01. rujna, a završava 31. kolovoza. Rad se organizira u petodnevnom radnom tjednu.
Rad u ljetnim mjesecima organizira se u tri odgojne skupine prema ljetnoj organizaciji rada, ovisno o uvjetima rada.
Struktura djelatnika

U vrtiću su zaposleni sljedeći djelatinici:
Mira Adžić — 20 % radnog vremena ima za ravnateljske poslove, a 80% radnog vremena odgojitelj predškolske djece;
Adrijana Mikodanić — odgojiteljica predškolske djece;
Ivana Biondić — odgojiteljica predškolske djece;
Antonija Kosina — odgojiteljica predškolske djece;
Monika Lalić Tomić — odgojiteljica predškolske djece
Kristina Adžaga — odgojiteljica predškolskog odgoja
Karmela Kljajić — odgojitelj predškolske djece
Željka Lovrić — kuharica;
Marijana Marić — spremačica;
Upravno vijeće

Ispred osnivača
Vjekoslav Potočanac, dipl. iur. – predsjednik
Antonija Pavlović – član
Dražen Kolundžić – član
Ispred roditelja
Višnja Dalić Tomić, dipl. iur. – član
Ispred odgojitelja
Adrijana Mikodanić – član

DVD Velika je središnje vatrogasno društvo Vatrogasnog centra Velika i s ostala tri vatrogasna društva temelj je požarne zaštite Općine Velika.
Rad našeg vatrogasnog društva temelji se na programu rada i financijskom planu koji su za ovu godinu usvojeni na 116. redovnoj Skupštini. Program rada izvršen je dobro zahvaljujuci redovitom financiranju i zalaganju rukovodstva vatrogasnog društva i vatrogascima koji su izvršili svoja zaduženja. Izvršavanje programa rada započelo je povećanjem stručnosti članova vatrogasne postrojbe; nekoliko je članova položilo ispit za vatrogasca, vatrogasca I. klase i vatrogasnog časnika. Kasnije su im se pridružili i članovi vatrogasne mladeži, koji su prošli predvidenu obuku za mlade vatrogasce, a nastavljeno je tečajevima za akcidente, uporabu aparata za zaštitu dišnih organa i rad s alatima za razvaljivanje kod prometnih nesreća. Veći broj vatrogasaca produžio je liječnicke svjedožbe o sposobnosti obavljanja vatrogasnih intervencija. Povećan je broj članova primanjem dva vatrogasna pripravnika koji su dužni nakon godine dana proći obuku i položiti temeljni ispit za vatrogasca. Vatrogasna vozila i vatrogasna oprema smještena je u vatrogasno spremište. Sve se redovito održava i dopunjava. Montiranje uredaja za dopunjavanje zraka u koćnice vozila i stalno punjenje akumulatora ugradeno je iz sredstava za opremanje središnjeg vatrogasnog društva, a posredovanjem Državne uprave za spašavanje nabavljen je alat Holmatro za razvaljivanje u prometnim nesrećama.
Odgovornost vatrogasnog društva sastoji se u izvršavanju niza vatrogasnih mjera koje imaju za cilj da do požara ili nesreca ne dode, a ako dode da vatrogasci budu spremni, a vatrogasna oprema ispravna. Zbog toga vatrogasci stalno vježbaju, izlaze na vatrogasna natjecanja i sudjeluju u javnim vatrogasnim vježbama. Ovoga je ljeta takva vježba održana na veličkim bazenima u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Pretpostavka za vježbu bila je prometna nesreca s mrtvima i povrijedenima iznad bazena nakon koje je izbio požar raslinja i prijetilo zagadenje bazena. U tu vježbu bile su ukljucene sve žurne službe. Ulogu vatrogasaca odradila su sva cetiri vatrogasna društva iz Vatrogasnog centra Velika, uz uporabu novonabavljenih vatrogasnih vozila. Vježba je ocijenjena kao vrlo uspješna jer su sve službe zadovoljavajuce odradile svoj dio posla. Pored ovoga vatrogasci su izvršili više vatrogasnih intervencija od gašenja manjih požara do ispumpavanja i prijevoza vode. Nije zanemaren ni društveni život vatrogasnog društva, a ni suradnja s drugima. Tako je grupa vatrogasaca posjetila Dakovačke vezove i naše prijatelje u DVD Široko Polje. Druga grupa bila je u posjetu Vatrogasnoj zajednici Bakar-Kostrena i iskoristila povoljno vrijeme za odmor i kupanje na Jadranu.
Obilježen je Dan vatrogasaca, Sv. Florijan i održano obiteljsko druženje vatrogasaca na šumarijskom odmaralištu Gabrijlovac. Vatrogasci su po tradiciji sudjelovali u crkvenim svečanostima i na ispraćaju pokojnika iz redova podupirućih članova.
Tu možemo ubrojiti i sudjelovanje na godišnjim Skupštinama i obljetnicama drugih vatrogasnih društava kao i sudjelovanje u velickim manifestacijama: Vinkovo, Čuvajmo obicaje zavičaja, Dan općine i slićno. Ove godine naše vatrogasno društvo bilo je domaćin druženja vatrogasaca višegodišnjeg prijateljstva šest vatrogasnih društava i jedne Vatrogasne zajednice koji su 1997. godinepotpisali Povelju o suradnji i prijateljstvu. Organizirali smo, u travnju, sjednicu proljetne koordinacije, a u listopadu 7. vatrogasne susrete sa Sjednicom koordinacije i vatrogasnim igrama. Na Sjednici koordinacije je odluceno da se ciklus ovog vatrogasnog druženja ponovi pa će naše vatrogasno društvo opet biti domaćin za 7 godina.

Darivanje novorođene djece s područja Općine Velika (147.07 kB)
Javni poziv za dodjelu potpora za osiguranje nasada i usjeva od mogućih šteta na području Općine Velika u 2017. godini (41.98 kB)
Zahtjev za potporu osiguranju nasada i usjeva u 2017. godini (37.38 kB)

Udruge
KUD" IVAN GORAN KOVAČIĆ"

I ove godine KUD“ Ivan Goran Kovacic“ bio je jedna od najaktivnijih Velickih udruga, a i jedan od vodecih KUD-ova na podrucju naše županije. Osim sudjelovanja na svim manifestacijama u našoj Opcini moramo istaknuti da smo i 20. godinu za redom organizatori Medunarodne smotre folklora „Cuvajmo obicaje zavicaja“ koja je prerasla u najkvalitetniju smotru u županiji, kako u organizacijskom tako i u programskom smislu.
Smotru smo proširili i na druge segmente društvenog života tako da osim folklora posjetitelji u 3 dana smotre mogu uživati i u revijalnim susretima u malom nogometu, turniru veterana u velikom nogometu, svirci tamburaša svih veceri, programu društava iz raznih dijelova Lijepe naše i susjednih zemalja, a od ove godine i u Najdužem stolu u Hrvata za koji u 2011. spremamo pokušaj obaranja Guinessovog rekorda, a što nam je donijelo nekoliko tisuca posjetitelja i tako Velicku smotru folklora svrstalo uz bok najvecim manifestacijama u županiji.
Tradicionalna prijateljstva smo i ove godine održavali i unapredivali, tako smo i ove godine gostovali u Raši u ožujku, u Knešpolju u lipnju te u Aladinicima u studenom. Buduci da su krizna vremena i sam KUD se prilagodio prilikama, KUD „IVAN GORAN KOVACIC“ te smo se kroz godinu morali suociti sa manjim brojem putovanja, a nadamo se i nekim boljim vremenima te u slijedecim godinama i nastupanju na medunarodnim festivalima folklora.
U studenom ove godine došlo je do promjene koreografa, te smo dugogodišnju suradnju sa g. Željkom Arambašic priveli kraju zbog njenih nagomilanih obaveza, a i potrebnog osvježenja u radu KUD-a. Ovim putem se i najiskrenije zahvaljujemo sada našoj bivšoj voditeljici na svemu ucinjenom i na svim lijepim zajednickim trenucima u proteklih 7 godina. Od studenog ove godine nova koreografkinja nam je Durda Aleksic iz Nove Gradiške koja je unijela veliko osvježenje medu plesace te svojim pristupom radu unijela potrebni rad i disciplinu koju su clanovi prihvatili, te ozbiljnije pristupili radu tako da kvaliteta plesa postaje sve bolja i izraženija, te ocekujemo postavljanje nekoliko novih koreografija s kojima cemo se pojavljivati na nastupima iduce godine.
UDRUGA RASELJENIH HRVATA KOTORVAROŠKE DOLINE

Udruga raseljenih Hrvata kotorvaroške doline u suradnji s HKUD-om Hrvoje Vukcic Hrvatinic ovu godinu završava s odradenim godišnjim planom i programom. Vrijedno je napomenuti da ove godine 23. rujna Udruga napunila 4 godine svoga postojanja, uspjela je zadržati veliki broj svojih clanova, izgraditi dobre odnose s lokalnim društvima, zajednicama, udrugama kao i zajednicama van požeštine i pridonijeti razvoju i promidžbi kulture baštine kotorvaroškoga kraja. Udruga za cijelu godinu ima vec zacrtani plan i program koji se nadopunjava sudjelovanjem na raznim dogadanjima zahvaljujuci pozivima lokalnih i drugih društava.Sam poce tak godine z apoceo je sudjelovanjem na Vincelovu u Velikoj. Ubrzo zatim uslijedila je akcija Hrvatskog Caritasa: "Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini" u župi Kaptol 5. ožujka i molitveni susret te pobožnost križnog puta. Susret u župnoj crkvi inicirao je kaptolacki župnik vlc. Nikola Jušic, a organizirali su ga i predvodili clanovi Udruge raseljenih Hrvata kotorvaroške doline te clanovi KUd-a "Hrvoje Vukcic Hrvatinic", zajedno s domacim vjernicima. U prepunoj župnoj crkvi Svetih Petra i Pavla, predstavljen je Kotor Varoš kroz povijest.
Prezentaciju o Kotor Varošu pripremila je vjerouciteljica Ljubica Maljur sa suradnicima. Nakon toga održan je Put križa, te Sveta misa koju su svojim pjevanjem uljepšali clanovi Kud-a "Hrvoje Vukcic Hrvatinic". Na misi se molilo za Crkvu u Bosni i Hercegovini, a akciju Caritasa, Udruga raseljenih Hrvata kotorvaroške doline podržala je i svojim finacijskim prilogom.
Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji su se ukljucili u ovu akciju te koji su došli na ovu zajednicku pobožnost u Kaptol. Posebna zahvala kaptolackom župniku te svim clanovima Udruge koji se redovito ukljucuju u akcije koje pokrece Udruga. Nastavlja se odlaskom na uskrsni ponedjeljak u Kotor Varoš u društvu velickog svecenika Maria Sanica. Vec tradicionalno organizirana je u travnju misa u Velikoj za UDRUGA RASELJENIH HRVATA KOTORVAROŠKE DOLINE
U meduvremenu su clanovi Udruge i HKUD-a sudjelovali na brojim dogadanjima kao i hodocašcima koji su sastavni dio plana i programa a kojima se Udruga može hvaliti dobrom organizacijom.
Organiziran je odlazak na proslavu Sv. Antuna u Dobretic, Sv. Ivi u Podmilacje i Sv. Franji u Vrbanjce. HKUD je nastupao u Kaptolu, Dobreticu, Pleternici (Lidas), Daruvaru, Kutjevu i ovih dana ponovno u Pleternici na poziv Ramskog KUD-a. Udruga je takoder sudjelovala u organizaciji za Veliku Gospu na Sokolinama gdje je docekala pješake hodocasnike sa podrucja Jajca, Podmilacja i Dobretica. Kako se bliži kraj godine slijedi organizacija Kotorvaroško sijela koje zahtijeva najveci angažman clanova.
VELIČKE MAŽORETKINJE

Prolazi još jedna godina, a Velicke mažoretkinje uskoro navršavaju 10 godina postojanja. Godinama nastupaju na regionalnim i državnim natjecanjima i sudjeluju na lokalnim manifestacijama. Vrijedno treniraju utorkom i subotom u školskoj dvorani pod strucnim vodstvom gospode Nataše Ledic. Treniraju u dvije grupe: starije, kojih ima dvadesetak, i male, kojih je petnaestak.
Starije mažoretkinje se pripremaju za državno prvenstvo koje je slijedece godine u Cakovcu. Ovim putem pozivamo sve djevojcice da se prikljuce mažoretkinjama jer upisi još uvijek traju.
Ujedno zahvaljujemo Opcini Velika na financijskoj pomoci jer nas prate od samoga pocetka, a nadamo se da ce i dalje biti uz nas. Mi ce mo se i dalje truditi da sve razveselimo dobrim rezultatima.
KUD «ŠIJACI» - BIŠKUPCI

KUD „ŠIJACI“ su izvorno folklorno društvo iz Biškupaca. U 2010. godini pokazali su u svojim nastupima obicaje, pjesme i kola svojih predaka Šijaka. Ove godine u svojim nastupima željeli su pokazati život i obicaje svojih predaka kroz godišnja doba.
Realizacija plana pocela je u proljece na smotri folklora „Cuvajmo obicaje zavicaja“ u Velikoj s obicajem „Cobani se vracaju sa paše.“ Ljeto je i dolazi žetva. KUD „Šijaci“ nastupaju na smotri „Petrijevacka žetva“ u Petrijevcima sa šijackim žetvenim obicajem „Gazdin vinac.“
Došla je jesen; KUD „Šijaci“ pozvani su na Medunarodnu smotru folklora i obicaja „Vinkovacke jeseni“. Nastupili su s obicajem „Grožde za gazdin kijer“ u kojem su pokazali stari obicaj bogate šijacke berbe grožda podno Papuka. Dolazi i smotra „Vocinska kestenijada“. KUD „Šijaci“ s uspjehom nastupaju uz svoje mlade tamburaše. Uskoro ce zima; KUD „Šijaci“ marljivo ce vježbati i pripremati se za nove nastupe u svojim toplim prostorijama, jer ce uskoro proraditi centralno grijanje.
PD „MALIŠČAK“ VELIKA

Na blagdan Duhova, u nedjelju 23. svibnja, 2010. god. svecano je otvoreno sklonište na Mališcaku i ujedno proslavljeno 10 godina rada PD Mališcak iz Velike. Po lijepom i ugodnom vremenu, predstavnici PD Pakraca, Lipika, Daruvara, Slav. Broda, Osijeka, Pleternice, Kutjeva, Požege, Kutine, Samobora i domacina krenuli su planinarskim putem preko Pliša i Turjaka. Nakon sat i po hoda po strmom terenu stigli su do odredišta gdje je vec sve bilo spremno za otvaranje prelijepog objekta.
Tocno u podne zapoceo je program otvorenja skloništa. Rijeci dobrodošlice i ugodan boravak na „balkonu“ uputio je svima koji su se tu našli, tajnik PD Mališcak Drago Štokic. „PD Mališcak osnovano je prije 10 godina, odnosno 2000. godine. Kod osnivanja društva najviše su pomogli clanovi PD Sokolovac iz Požege na celu s gospodinom Martinekom. Pomogli su svojim strucnim znanjem oko pisanja statuta i rješavanja pravnih postupaka. Premda nam neki nisu predvidali blistavu buducnost, mi smo se održali i pokazali da postojimo i da se možemo nositi sa svim izazovima. Društvo broji 30-50 clanova. Ostvarili smo dobru suradnju sa svim udrugama u Velikoj, a osobito s Opcinom Velika.
Opcina nam je pružila pomoc pri izgradnji skloništa i pri nabavi materijala, a dobili smo na korištenje 60 kvadrata prostora koji nam služi za društvene sastanke. Donacijom Opcine nabavili smo i planinarsku opremu. Unutar društva djeluje i speolološki odjel. Sudjelujemo na svim svecanostima u mjestu kao i u crkvi, sudjelujemo na radnim akcijama i u procesijama za Uskrs i Tijelovo. Pomažemo kod smotra folklora Cuvajmo obicaje zavicaja i za manifestaciju Vinkovo. To znaci, akcije PD Mališcak nisu vezane samo za planinu, vec kad god to zatreba
ŠPORTSKO RIBOLOVNA UDRUGA „VELIČANKA“

Velika, poznato turisticko mjesto u Slavoniji do sada nije imala društvo sportskih ribolovaca. Na inicijativu tadašnjeg turistickog društva „Toplice“ 1979. g. osnovano je SRD „Velicanka“. Na podrucju tadašnje Požeške kotline bila su aktivna 4 ribolovna društva: „Šaran“, Požega, „Orljava“ Pleternica, „Pastrva“, Kutjevo i „Klen“ Brestovac, a naša udruga bila je peta. Prva redovna godišnja skupština održana je 1980. g. na PD Lapjak u Velikoj i tada je izabrano rukovodstvo:
1. Zlatko Lisjak, predsjednik,
2. Ivica Mandic, tajnik,
3. Rudolf Nedela, clan UO,
4. Ivan Rupcic, clan UO.
Za razliku od danas, kada nam se pridružuju i clanovi s podrucja drugih jedinica lokalne samouprave, tadašnje clanstvo bilo je s podrucja Trenkova, Velike i Kaptola i brojalo je 50- tak clanova. U to vrijeme ribicka aktivnost odvijala se na Velicanki, Dubocanki i okolnim potocima, što nije bilo dostatno, pa se na inicijativu Skupštine društva krenulo u izgradnju ribnjaka na podrucju izmedu Trenkova i današnjeg Antunovca (Škomic). Radovi su zapoceli 1982. g. što je vecim dijelom financiralo lokalno stanovništvo dobrovoljnim prilozima, te donacijama tadašnjih privrednih organizacija (PPK Kutjevo , Šumarija, Vodopriveda). Tabla je završena krajem 1984. g., a sljedece godine ribnjak je poribljen cime je poceo ribolov društva na stajaćim vodama. Godinama se broj clanova povecavao cime su rasle potrebe društva za ribolovnim kapacitetima. Druga tabla se pocela graditi 1993., a završena je 1995. godine, kada je ispuštena „stara“ tabla ribnjaka i ocišcena od mulja. Obje table su u funkciji od 1996. godine od kada se na Sv. Euzebija tradicionalno posvecuju ribnjaci, ribici i njegovi prateci objekti. Od te godine pocelo se sa sustavnim poribljavanjem šarana tijekom godine i grabežljivicama (štukom i smudem) u kasnu jesen.
Radom clanova, donacijama trgovackih društava i Opcine Velika tijekom posljednjih desetak godina se sustavno ureduje okoliš ribnjaka, uredeni su ŠPORTSKO RIBOLOVNA UDRUGA „VELICANKA“ sanitarni cvorovi, izgradene su nadstrešnice, ureden je sustav za navodnjavanje ribnjaka s branom, uvedena je solarna energija… Zahvaljujuci istom stvaramo prostor koji u posljednje vrijeme privlaci sve veci broj izletnika i šetaca.
Danas ŠRU „Velicanka“ broji 111 aktivnih clanova. Osnovna aktivnost clanova je sportski ribolov, pa tako naša udruga ima ekipu za lov ribe udicom na plovak koja sudjeluje na natjecanjima u organizaciji športskog ribolovnog saveza Požeškoslavonske županije. Isto tako, unazad par godina, organizator smo „Šaranijade“ i „Štukijade“ na našim ribnjacima. Naši clanovi aktivni su i u lokalnoj zajednici pa tako sudjeluju u raznim manifestacijama Opcine Velika promovirajuci športski ribolov i zaštitu okoliša. U buducnosti želimo dodatno povecati ribolovne kapacitete izgradnjom trece table, proširiti kapacitete elektricne energije, te kroz rad s najmladim clanovima dodatno promoviratiboravak u prirodi, razvijati njihov sportski duh i zaštitu okoliša.
75 GODINA DJELOVANJA LD „LAPJAK“

Veliki dan za sve clanove Lovackog drustva Lapjak Velika zapoceo je otvaranjem lova na sitnu divljac. Okupilo se dosta lovaca, predstavnika drugih lovackih društava iz županije, te kolege lovci iz Vojvodine i predsavnici svih udruga opcine Velika. Lov je protekao vrlo uspješno za sve sudionike, gotovo da i nije bilo lovca koji nije opalio metak ili odstrelio divljac. Nakon završetka prve dionice lova, koja je bila na pretežno šumovitom terenu, lovci su se okupili oko velike vatre gdje su se pocastili slaninom i kobasicom sa ražnja, te picem i toplim napitcima.
Druga dionica lova odvijala se na terenu gdje su pretežno oranice, niska trava, kanali i manje šikare. Na tom terenu lov je bio još uspješniji jer je i divljaci bilo više. Nakon lova vec pomalo umorni lovci su se vratili u lovacku kucu Fazanerija gdje su odali pocast divljacini, te obavili "lovacko krštenje" jednog mladog lovca. Isto tako, bilo je tu još nekih sitnih kazni za lovce koji su tokom lova uhvaceni u laži i za one koji su se malo zaigrali te prema procjeni centralnog lovnika odstrelili malo više divljaci. Nakon ovako uspješnog prijepodneva lovci su krenuli putem vatrogasnog doma gdje je održana svecana lovacka skupština, te pripremljen rucak i organizirana zabava do dugo u noc. Osim vec spomenutih gostiju koji su prisustvovali lovu na skupštinu su se odazvali i predsjednik Županijskog lovackog saveza, župan požeškoslavonski, nacelnik opcine Velika te ostali uzvanici... Samu skupštinu otvorio je predsjednik l.d. Lapjak g. Željko Tubic. U govoru je istaknut utjecaj lovackog društva Lapjak u svakodnevnom životu lovackog saveza kao i životu naše zajednice. Nakon njega govor su još održali i ostali uzvanici koji su istaknuli sudjelovanje clanova lovackog društva u domovinskom ratu i rad odredenih clanova koji su postali uvaženi clanovi lovackog saveza. Isto tako obecali su pomoc kako u financijskom smislu tako i utjecajem u riješavanju odredenih otvorenih pitanja u lovackom društvu "Lapjak". U sklopu proslave urucene su plakete drugog i treceg reda clanovima Lapjaka, a nakon toga je i Lapjak darivao zahvalnicama istaknute clanove i prijatelje društva 75 GODINA DJELOVANJA LD „LAPJAK“ koji su doprinijeli napretku društva i lovstva opcenito. Završetkom ovog službenog dijela proslave gosti su se poslužili odlicnom hranom koju je pripremio ugostiteljski objekt Cica Mata, a nakon objeda sve se nastavilo uz pice i pjesmu do kasno u noć.

2017-02 (165.81 kB)
2017-01 (400.32 kB)
2016-06 (7.25 MB)
2016-05 (448.03 kB)
2016-04 (2.13 MB)
2016-03 (184.52 kB)
2016-02 (232.96 kB)
2016-01 (1.94 MB)
2015-06 (3.64 MB)
2015-05 (288.19 kB)
2015-04 (6.19 MB)
2015-03 (183.93 kB)
2015-02 (1.75 MB)
2015-01 (489.98 kB)
2014-06 (2.77 MB)
2014-05 (245.10 kB)
2014-04 (7.47 MB)
2014-03 (17.47 MB)
2014-02 (2.13 MB)
2014-01 (209.91 kB)
2013-09 (138.82 kB)
2013-08 (9.67 MB)
2013-07 (168.06 kB)
2013-06 (2.95 MB)
2013-05 (194.62 kB)
2013-04 (601.25 kB)
2013-03 (3.32 MB)
2013-02 (154.62 kB)
2013-01 (173.99 kB)
2012-10 (2.53 MB)
2012-09 (266.67 kB)
2012-08 (144.98 kB)
2012-07 (199.05 kB)
2012-05 (167.83 kB)
2012-04 (148.86 kB)
2012-03 (135.22 kB)
2012-02 (161.75 kB)
2012-01 (392.00 kB)
2011-09 (365.03 kB)
2011-08 (173.24 kB)
2011-07 (160.16 kB)
2011-06 (240.51 kB)
2011-05 (1.56 MB)
2011-04 (216.82 kB)
2011-03 (196.15 kB)
2011-02 (208.38 kB)
2011-01 (153.76 kB)
2010-08 Plan gospodarenja otpadom (3) (3.75 MB)
2010-08 Plan gospodarenja otpadom (2) (78.14 kB)
2010-08 Plan gospodarenja otpadom (1) (373.25 kB)
2010-08 (122.94 kB)
2010-07 (273.99 kB)
2010-06 (179.78 kB)
2010-05 (165.55 kB)
2010-04 (305.97 kB)
2010-03 (207.23 kB)
2010-02 (431.78 kB)
2010-01 (192.64 kB)
2009-07 (346.11 kB)
2009-06 (131.29 kB)
2009-05 (148.20 kB)
2009-04 (317.55 kB)
2009-03 (161.29 kB)
2009-02 (143.70 kB)
2009-01 (207.36 kB)