Danas je u Hotelu Jezero, Plitvička Jezera, održano svečano potpisivanje Ugovora o financiranju za Sektor dječjih vrtića, tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” u provedbi Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., gdje je u ime Općine Velika, Općinski načelnik, Vlado Boban, potpisao Ugovor o financiranju rekonstrukcije u vidu prenamjene i dogradnje Dječjeg vrtića Velika vrijedan 1,1 mil. kuna.

Potpisivanju su bili nazočni potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, pomoćnik ministra poljoprivrede za ruralni razvoj, Krešimir Ivančić i ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matilda Copić.

Realizacijom navedenog projekta proširiti će se postojeći dječji vrtić u Velikoj za još dvije odgojne skupine što će smanjiti listu čekanja na upis u odgojne programe vrtića.